El contracte amb l’Ajuntament de Sant Cugat i Parcs i Jardins Catalunya sorgeix d’unes propostes de participació ciutadana. Es va decidir restaurar l’estat del joc infantil anterior, així com fer la pavimentació de la zona de cal·listènia. 

El projecte, sorgit del resultat de la participació ciutadana de les entitats del barri de Mira-Sol, volia transformar l’espai i convertir-ho en una zona lúdica pels nens i nenes de 2 a 12 anys i en una zona esportiva per a totes les edats. Amb l’objectiu de potenciar la relació entre els infants i les famílies usuàries.

Transformem l’àrea de joc infantil

La zona infantil es troba al carrer Gabriel Ferrater i té una superfície de 286 m2. Anteriorment a la nostra actuació ja hi havia una àrea de joc infantil amb quatre elements: tres dels quals s’han reaprofitat i recol·locat per a donar cabuda a nous.

S’ha reubicat el gronxador existent, instal·lat una estructura multijoc amb tobogan (play unit Till d’EIBE) i una caseta de fusta (Sun Bakery d’EIBE). S’ha mantingut un giratori que ja hi havia instal·lat al parc.

Entre les actuacions, Parcs i Jardins Catalunya també ha realitzat el transport dels materials, les excavacions per a la instal·lació dels jocs, la instal·lació de tanques provisionals i senyalització, la certificació de l’àrea, subministrament de sorra de Bellpuig, anclatge amb formigó de les estructures, gestió de residus, etc.

Una zona per a fer esport

Pel que fa a la zona de cal·listènia també volia potenciar l’activitat física i de reunió de totes les franges d’edat. La zona esportiva és a la intersecció del carrer de Fuerteventura amb el de Pompeu Fabra. Amb una superfície d’uns 85 m2.

El terreny s’ha hagut de preparar i s’ha fet la instal·lació de travesses de fusta de 12x22cm tractada amb autoclau per delimitar l’espai. També s’ha submnistrat i estés arena de Bellpuig.

Mira més imatges