Parcs i Jardins Catalunya executa el parc de Rosa Oriol Anguera a Lliçà d’Amunt.

L’obra inclou l’arranjament d’una zona infantil, la preparació d’una zona de cal·listènia i adequació dels salts de BTT

Parcs i Jardins Catalunya està executant les obres al Parc Rosa Oriol Anguera al barri de Ca l’Artigues a Lliçà de Munt. L’objectiu principal és la millora ambiental, funcional i paisatgística. Han estat els veïns i veïnes de Ca l’Artigues i l’AFA de l’Escola Rosa Oriol Anguera els que ho han acordat a un procés participatiu.

Diferents actuacions al parc

El parc té una extensió de 37.636,21 m², que estan dividits en diferents zones: parc infantil Rosa Oriol Anguera, zona de prat, zona de pineda, zona de riera, entre d’altres.

El projecte contempla diferents actuacions per tal d’adequar tota la zona verda i treure el màxim rendiment. Entre ells hi ha la creació d’un espai esbargiment i descans per a la gent del municipi de tots els grups d’edat. Per a fer-ho, es millorarà i ampliarà la zona de jocs infantils en relació amb l’Escola. També es crearà una nova zona de jocs infantils prop del Mercat Municipal.

Per altra banda, es crearà una zona de pícnic a la pineda, una àrea per a poder dur a terme cal·listènia i una zona adequada per a la pràctica dels salts BTT que garanteixi la seguretat dels usuaris. Per a fer tot això, caldrà anivellar la major part del parc i millorar l’accessibilitat a les entrades.

La presència de zones d’ombra gràcies a l’arbrat i a incorporació de nou mobiliari permetran generar zones de descans.

L’equip de Parcs i Jardins inicia les obres

L’obra tindrà una durada de 12 mesos a comptar des de la formalització de la resolució de la licitació. L’equip de Parcs i Jardins Catalunya ja ha començat amb l’extracció de la canya que és present a la zona propera a la riera i al llarg de la parcel·la del parc. Es tracta de reduir la seva presència per deixar pas a altra vegetació autòctona i plantació de nou arbrat.

També s’han reduït els desnivells que hi ha en alguns punts del parc per a fer-ho més accessible per a totes les edats i talat diferents arbres que suposaven un perill per als veïns i veïnes pel seu estat.

Feu un comentari