Escola Mare de Déu de Montserrat.

En aquest projecte de transformació del pati de l’Escola Mare de Déu de Montserrat de Castellbisbal es va voler donar protagonisme a les formes orgàniques. Les corbes tenen tot el protagonisme.

Paviments

A més, la combinació del materials durs amb materials tous configura diferents zones i crea diversitat d’espais per millorar el joc i afavorir l’aprenentatge. Per als paviments hem utilitzat pedra de diferents colors, fent una divertida combinació que transmet la sensació d’un paviment natural i viu.

En determinades zones, s’ha utilitzat la mateixa combinació de pedres però substituint les juntes de ciment per espais amb sorra on creixen gramínies lliurement, fent una transició natural entre les zones més dures i les més tobes.

Formes orgàniques

Les formes orgàniques, centrades en corbes, transmeten un entorn d’harmonia i bones vibracions, afavorint la diversitat d’espais.

Desnivells

Els desnivells, que fins ara eren espais sense ús, s’han aprofitat per crear àgores per seure, per fer tutories i classe al pati, afegint bancals de fusta sobre les gàbies de pedra. Alhora un espai que permet que facin equilibri i puguin pujar i baixar amb seguretat.

Funció de la fusta

La fusta és també present en el projecte. És un material que aporta calidesa i contacte amb la natura. S’ha incorporat en diversos espais de joc, bancades i sorrals.

Ombra natural

Un altre dels reptes d’aquest projecte, era augmentar els espais d’ombra natural. S’han plantat arbres autòctons com el fals pebrer.

Vegetació

Tot un seguit d’espècies arbòries han estat plantades juntament amb una base arbustiva i plantes remeieres al llarg de tot el talús existent, per potenciar la sensibilitat i exploració ambiental dels infants i així també donant color i vida al pati, creant un refugi d’oportunitats per la fauna autòctona.

Procés d'instal·lació

Algunes fotografies d’abans de l’execució del projecte.

Projectes relacionats

Contacte

Posa't en contacte
amb nosaltres

Si has vist els nostres projectes realitzats i necessites quelcom similar per a la teva empresa privada, contacta amb nosaltres per demanar informació.

Truca’ns

Envia’ns un correu

Formulari web

Els camps marcats amb * són obligatoris

Responsable: Parcs i Jardins Catalunya SL Finalitat: enviament de publicacions i ofertes així com correus comercials. Legitimació: el teu consentiment en aquest formulari. Destinataris: Parcs i Jardins Catalunya SL. Podràs exercir els teus Drets d’Accés, Rectificació, Limitació, Oposició o Supressió de les dades a info@ecoherbes.com. Per a més informació consulta el nostre Avís Legal i Política de Privadesa.