Jornada de formació del sistema d’endoteràpia.

A Parcs i Jardins Catalunya oferim el sistema d’endoteràpia per al control de plagues. Ahir dia 15 de setembre va tenir lloc a les instal·lacions de Parcs i Jardins Catalunya una jornada de formació per als nostres professionals de teòrica i pràctica sobre aquest sistema Arborsystems.

En què consisteix el sistema d’endoteràpia Arborsystems?

Sistema d'endoteràpia

El sistema d’endoteràpia és un mètode de control de plagues en arbrat i en palmeres alternatiu als tradicionals tractaments aeris i de fumigació.

El sistema d’Arborsystems consisteix en la injecció al tronc d’una substància fitosanitària i/o nutritiva que és incorporada al sistema vascular de la planta en sentit ascendent des de la base del tronc fins a arribar a les puntes de les fulles. La substància és injectada a través de petits orificis al tronc generats mitjançant el sistema Arborsystems. Aquests petits forats no suposen ferides per a l’arbre, ja que són fàcilment cicatritzables.

Destaca, d’una banda, l’absència d’atomització de productes químics en l’ambient evitant les molèsties ocasionades per la fumigació, i per un altre, total innocuïtat per a la salut dels ciutadans podent-se utilitzar a qualsevol hora del dia.


Com afecta  l’insecte responsable de la plaga?

El producte fitosanitari que s’injecta no mata als insectes per contacte, sinó que forma una trampa mortal dins de l’arbre o palmera. Com si fos una vacuna, quan és ingerit afecta el sistema nerviós i acaba paralitzant tots els músculs, i per tant deixa de menjar.

Personal de Parcs i Jardins Catalunya provant el sistema d'endoteràpia            Punxada d'endoteràpia a l'arbre

Amb aquesta nova tècnica adquirida en tractaments fitosanitaris, Parcs i Jardins Catalunya ofereix un manteniment de jardins respectuós amb la salut de les persones, dels animals domèstics i dels insectes beneficiosos i, en especial, sobre el medi ambient. Si en voleu saber més, ens ho podeu consultar.

Feu un comentari