Les plantes i el pòsit de cafè.

El cafè no només és una beguda que agrada a molts, sinó que a més les seves deixades són ideals per a fer compost. Actua com un adob natural que té com a missió afegir nutrients a la terra, amb la intenció que les plantes puguin aprofitar-lo més endavant.

Si acostumes a llançar el pòsit de cafè a la brossa, pensa a partir d’ara que el pots fer servir per tindre unes plantes sanes. És un adob ideal; les llavors de cafè tenen nutrients essencials com nitrogen, fòsfor, potassi, calci, magnesi i sofre, els quals afavoreixen el creixement i desenvolupament de les plantes. Es pot utilitzar com fertilitzant orgànic barrejat amb la terra, per formar compostatge o espantar insectes del jardí.

Millora l’estructura del sòl i aporta esponjositat, però també afegeix acidesa. Cal tenir-ho en compte en especial si el nostre sòl ja és àcid, perquè algunes plantes ho poden patir. Tanmateix, plantes com les hortènsies, orquídies, azalees o els rododendres que necessiten de sòls àcids per prosperar adequadament estaran perfectes en aquesta situació. El més aconsellable és afegir-lo al compost millorant la seva estructura i composició.

Al mateix temps, sembla que per la seva acidesa i olor, aconsegueix espantar a caragols, llimacs, formigues i mosquits. Escampant el pòsit del cafè al voltant del tronc de les plantes aconseguirem mantenir allunyats als insectes.

Recorda que els pòsits de cafè són beneficiosos però amb mesura, i si tens dubtes deixa’t assessorar per professionals del sector. Si en voleu saber més, ens ho podeu consultar.

 

Feu un comentari