Com identificar danys potencials en els arbres?.

Amb l’arribada dels temporals, gelades i fluctuacions de les temperatures pròpies d’aquesta estació, necessitem protegir els nostres arbres. És prioritari, abans d’un temporal, realitzar un diagnòstic als arbres del nostre jardí. Mantenir els arbres sans, esporgats i estructuralment sans ajuda a minimitzar els accidents durant un temporal. Si es fa un manteniment durant tot l’any als arbres, aquests són més forts.

Manteniment regular dels arbres

Els arbres sense manteniment poden arribar a ser un problema. Cal revisar regularment els arbres a la recerca de troncs o branques trencades per evitar possibles danys potencials. A continuació presentem una sèrie  de senyals per identificar danys potencials en els arbres.

8 Maneres per identificar danys potencials en els arbres:

Hi ha diferents tipus de defectes que poden incrementar el risc de dany en els arbres.

1. Fusta seca o morta. Branques i arbres secs poden caure en qualsevol moment. Observar les branques sense fulles quan altres estan plenes és un símptoma de branques seques o mortes. Altre símptoma és l’escorça vella que pràcticament ha caigut i no ha sigut reemplaçada.

deadwood2. Fissures i esquerdes. Les tempestats poden causar que les branques es dobleguin o torcin. Comprova si hi ha fissures profundes en l’escorça que s’estenen fins a la fusta de l’arbre o cap a les cavitats internes o externes. tree crack3. Descomposició, putrefacció. Fusta tova o cavitats a on no hi ha fusta és senyal de putrefacció. Amb el temps, aquesta descomposició de la fusta causarà problemes estructurals.

decay4. Fullatge dens. Branques amb abundant fullatge ofereixen més resistència al vent durant un temporal. Això augmenta el risc de trencament de les branques.

5. Unió dèbil de branques. Quan dos o més branques interaccionen en el mateix tronc, es crea una unió dèbil. L’escorça no pot mantenir les branques juntes, i la part superior de la branca és incapaç de sostenir-se al tronc.

branches unions6. Branques trencades. Avalua la copa de l’arbre per verificar possibles branques trencades. Una esporga adequada redueix el fullatge de l’arbre i permet que el vent passi a través d’ell i no provoqui danys.

7. Problemes d’arrels. Els vents forts poden causar que els arbres es balancegin i inclús ocasionar la ruptura de les arrels en alguns casos. Observa si l’arbre està inclinat per saber si les arrels estan afectades. L’emmusteïment de les fulles és també un símptoma de què les arrels estan danyades.

root problem

8. Port pobre de l’arbre. Es caracteritza per una excessiva inclinació de l’arbre o de les branques que creixen fora de proporció amb la resta de la copa de l’arbre. Els patrons de creixement imparell poden indicar debilitat general o desequilibri estructural.

Encara que els arbres defectuosos són perillosos, no és necessari eliminar-los immediatament, i alguns defectes poden ser tractats per prolongar la vida de l’arbre. El manteniment regular dels arbres pot significar un punt de diferència quan es tracta de la resistència durant les tempestats.  Consulti a un professional especialitzat per avaluar espècies d’arbres, condicions del sòl, exposició al vent, defectes, salut general i altres factors per determinar el potencial de perill de l’arbre.

Els riscs dels arbres no són sempre visibles o obvies. Una anàlisi amb anterioritat, o inclús, mitjançant l’ús d’eines o tècniques especialitzades en arboricultura, pot resultar necessari. Aquest tipus de manteniment és millor que sigui realitzat per professionals. Si en voleu saber més, ens ho podeu consultar.

Feu un comentari