Com protegir les plantes.

Moltes plantes del jardí, especialment les més delicades, les més joves i les plantades recentment són incapaces de suportar el fred i les gelades sense patir danys, moltes vegades irreparables. Per això, tant les plantes en test com a terra de jardí és fonamental protegir-les del fred ,però com?

Si fa molt de fred o les plantes són molt delicades, necessitarem ajudar al nostre jardí durant l’hivern. Tot depèn de com vulnerables siguin les plantes, de la intensitat de fred, de la durada de l’estació freda i del temps de dedicació al jardí que estiguem disposats a donar-li. Amb una mica de cura i aquests petits consells farem que les plantes estiguin en bones condicions per l’arribada de la primavera.

Reg

És fonamental reduir el reg, perquè  amb les baixes temperatures es congela l’aigua present en la terra de les plantes. És millor reduir la quantitat d’aigua i assegurar un bon drenatge.

Quan calgui regar és millor fer-ho abans d’una nit molt freda. El sòl atraparà la calor millor humit que quan està sec i s’evaporarà lentament.

Si el sòl es troba congelat no s’ha de regar perquè no ajudarà i realment pot fer que les condicions per les plantes siguin més difícils.

Agrupació de les plantes

Si moltes de les plantes estan en testos, una tècnica és crear microclimes, agrupant les plantes i, si és possible, col·locar-les al costat d’una paret perquè estiguin més protegides i orientades cap al sud. Si la paret és de color fosc millor, ja que durant el dia aquestes estructures absorbeixen calor, el qual és irradiat a la  nit, mantenint les plantes més calentes. Ficar-les al costat dels arbustos també proporcionen protecció contra les gelades lleugeres.

Cobrir les plantes

Una altra tècnica és cobrir les plantes amb plàstics transparents per deixar que passi la llum i evitar que el fred faci malbé la planta. En el cas de les plantes cultivades al terra del jardí, una bona opció és instal·lar un encoixinat a terra amb escorça de pi, palla o fulles seques. Aquest encoixinat genera una barrera protectora per al sòl que produeix un efecte aïllant pel que fa a la temperatura de l’aire de la superfície.

           

Alguns arbres perennes d’escorça delicada com els acer, til·lers o cireres són sensibles als canvis de temperatura i per tant és molt probable que els arbres prims s’esquerdin. Col·locar un embolcall a l’arbre pot protegir-lo contra les gelades.

Amb aquestes senzilles tècniques, les plantes resistiran el fred. Si en voleu saber més, ens ho podeu consultar.

Feu un comentari