És l’hora de les flors de primavera.

Ja ha arribat la primavera, l’estació amb més color de l’any, i per tant, l’època d’adornar els nostres jardins per crear massissos de flors. L’oferta està ben servida als centres de jardineria i floristeries.

Arriba l’època de l’any en que la natura mostra amb tot esplendor colors i formes, les flors floreixen, per tant és un bon moment per crear un nou ambient en el jardí.

Però abans de triar les plantes que aportaran color al jardí, és convenient realitzar els preparatius del terreny on vulguem plantar.

Preparatius

  • Si encara hi tenim les flors de l’hivern les haurem de  retirar, remoure i airejar la terra, ja què al llarg de l’any les restes orgàniques s’han anant acumulant a la superfície, formant una barrera que fa difícil el pas de l’aigua i els nutrients.
  • També és el moment apropiat per adobar la terra  i per repassar la instal·lació de reg per quan no plogui tant.
  • L’abril és un bon moment per sembrar les plantes aromàtiques, aprofitant les temperatures moderades i la regular precipitació, així com plantes vivaces, o la resta de flors de temporada.

També cal tenir en compte, que ara és el moment idoni per plantar bulbs i tubercles de floració estival, com dàlies, begònies, gladiols i frèsies. Una combinació de plantes anuals amb bulbs de floració estival proporcionarà una explosió de color als nostres jardins.

composicióbulbosa

Feu un comentari