Protegeix el jardí de l’onada de calor.

altes temperatures al jardins

Amb aquestes altes temperatures és important protegir el teu jardí de l’onada de calor. No només som nosaltres o els nostres animals als quals hem de protegir, sinó també la vegetació del nostre jardí.

La hidratació és un factor determinant per a assegurar la durabilitat de les nostres plantes. Si és rellevant per als éssers humans, per què no pels espais verds? Amb altes temperatures és rellevant recordar aquest truc bàsic: assegurar el reg i fins i tot ampliar la seva periodicitat.

Consells per a mantenir el jardí

Tant de bo, poder evitar aquestes altes temperatures que afecten al territori. Però el que sí tenim a les nostres mans és seguir un conjunt de mesures per tal de afluixar el màxim els efectes al nostre jardí i/o plantes.

  • Bona hidratació: és crucial augmentar la freqüència del reg i assegurar-nos que les arrels absorbeixin aigua. En horts també es pot instal·lar algun sistema que generi humitat ambiental.
  • Cobrir les plantes amb teles: per tal d’evitar el contacte directe amb la llum solar. Algunes d’elles tenen molta sensibilitat a les altes exposicions i provoca cremades a les fulles. També es poden ajuntar algunes plantes i així es protegiran entre elles dels rajos solars.
  • Controlar que no hi hagi plagues de fongs, àcars o pugons que actuen amb calor.

Recorda! Cada planta té un tipus de necessitat de quantitat d’aigua, periodicitat o el tipus de reg que els pot afavorir.

Estem en risc d’incendis forestals

Amb aquestes altes temperatures s’ha decretat el Pla Alfa 3 amb risc extrem d’incendis forestals. Ja són 1.500 hectàrees les que cremen el Pont de Vilomara. És important seguir els consells d’autoprotecció davant d’incendis forestals.

Feu un comentari