Per què esporgar els arbres o arbustos als nostres jardins?.

Un arbre o arbust situat en un mitjà que li és propici, que no pateix en el seu creixement aeri o subterrani i que a més no presenta signes de debilitat, no necessita esporga. Aquesta és la situació ideal que malauradament no es dóna gaire en els nostres jardins.

Raons per a esporgar

_EZE1872-1

És per aquest motiu que hi ha moltes raons per les quals cal podar. Una d’elles seria per estètica: ajudar a millorar la seva forma i aparença a la vegada que promovem el creixement.

Una altra seria per seguretat: retirar les branques seques o fetes malbé,  ja que poden caure amb el conseqüent risc.

Mantenir la salut d’aquests éssers vius també és una raó primordial per podar-lo, ajudar a millorar el flux d’aire i evitar el frec entre branques.

Consells bàsics

Abans de començar a podar cal saber quan s’ha de fer. La majoria de vegades el millor moment és durant el període de repòs vegetatiu, però no sempre. Aquest període vegetatiu correspon al mesos de la tardor i a l’entrada de l’hivern.

S’han d’eliminar les branques seques, les que presenten debilitat, malalties o les que estiguin mortes.

Cal anar amb molta cura en el moment de podar; la poda no ha de ser molt intensa, ja que pot causar danys i ferides que sovint compromet la seva supervivència.

Les eines per esporgar es trien en funció de la mida de les branques i no segons el de la planta.

Els talls s’han de fer amb eines ben esmolades i netes, ja que així s’aconsegueix que els talls cicatritzin de forma òptima; un tall mal cicatritzat  pot provocar malaltia en l’arbre i fins i tot la mort del mateix.

La seguretat és un factor fonamental en l’esporga, treballem amb arbres alts i amb eines de tall. Cal tindre molta cura.

Com veiem els treballs de poda són molt complexes. Per aquest motiu, és recomanable contractar a professionals que tinguin els coneixements necessaris per realitzar aquestes tasques tan delicades. Si en vols saber més, ens ho podeu consultar.

Feu un comentari